nieuws

Gudde: Ik ben niet overruled

ROTTERDAM - Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord heeft donderdagochtend in De Kuip ontkend dat hij door de Raad van Commissarissen (RvC) van de club is ,,overruled''.
De voormalige directeur van de Rotterdamse belastingdienst nam woensdag met heel veel pijn en moeite afscheid van hoofdcoach Gertjan Verbeek, technisch directeur Peter Bosz en assistent-coach Wim Jansen.
,,Maar het is uiteindelijk wel een beslissing van de directie geweest om Verbeek op non-actief te stellen'', zei Gudde. ,,Na urenlange gesprekken op woensdag konden we geen andere maaatregel nemen. Het was een zeer pijnlijke dag voor iedereen bij Feyenoord.''
Verbeek stapte woensdag zelf naar de directie met de mededeling dat tussen hem en de spelersgroep een onwerkbare situatie was ontstaan. Nadat hij op non-actief was gesteld, toonden Bosz en Jansen zich solidair met de oud-bokser en stapten eveneens op.
,,Feyenoord is technisch onthoofd'', liet Gudde woensdagavond mismoedig weten. De algemeen directeur, die zelf nu ook zwaar onder vuur ligt, sprak van ,,bepaalde krachten'' bij Feyenoord die op het vertrek van Verbeek hadden aangestuurd.
Hij doelde daarmee op de negatieve houding van de meeste spelers ten opzichte van de karaktercoach, maar ook op de steun die de muitende selectie dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Kuip bij enkele leden van de RvC plotseling ondervond. ,,Daardoor viel er een ander licht op de zaak en kwamen de gesprekken met Verbeek dinsdagavond al onder druk te staan'', lichtte Gudde toe. 'Beraden op de toekomst' ,,Ik zeg niet wie bij de RvC de zaak met Verbeek bij ons heeft aangekaart. Het was niet de voltallige raad, het was één lid en daar laat ik het verder bij.'' Gudde: ,,Of mijn positie ter discussie staat? Daar ga ik niet over, daar zijn andere mensen voor.
Emotioneel heb ik het er nog steeds moeilijk mee wat er woensdag allemaal heeft moeten gebeuren. Rationeel begrijp ik het wel. Voorlopig zit ik met een leeg gevoel. Maar er moet een streep onder het verleden. Vanaf nu beraden we ons op de toekomst. De oplossing met Leon Vlemmings is ten slotte voorlopig.''
Kijk en luister links naar de reportages. In het TV Rijnmond Nieuws om 17 uur en op Radio Rijnmond ook donderdag ruim aandacht voor de perikelen bij Feyenoord.
foto: Trainer Gertjan Verbeek en algemeen directeur Eric Gudde staan woensdagavond de fans voor het Maasgebouw te woord na afloop van de persconferentie in de Kuip.