nieuws

Turners in problemen door sluiting Thorbecke-hal

ROTTERDAM - Rotterdam heeft dit en volgend jaar het turnen hoog in het vaandel staan, met diverse belangrijke wedstrijden in de Topsporthal en als klapper het Wereldkampioenschap volgend jaar in Ahoy. Maar de enige trainingszaal voor turners in de stad in het Thorbecke College gaat gesloten worden.
Daar heeft Turnschool Turnpoint last van. Dat is de enig overgebleven topclub in Rotterdam en die is als er niks gebeurt vanaf volgende maand dakloos.
20 uur per week trainen
De dames van Turnschool Turnpoint zijn de afgelopen jaren heel succesvol geweest in de landelijke competities. Ze trainen maar liefst 20 uur per week in de speciale turnzaal van het Thorbecke College, de topsport-school waar ook een aantal turnsters op school zit. Maar binnenkort wordt de trainingszaal voor turners ontmanteld omdat Thorbecke er een 'gewone' sportzaal van wil maken. PvdA-Raadslid Matthijs van Muijen heeft de verantwoordelijk wethouder schriftelijke vragen gesteld over het verdwijnen van de turnfaciliteit. Wethouder Bolsius laat in een eerste reactie laten weten dat de gemeente druk bezig is met het vinden van een alternatief voor de Thorbecke-hal.
Afbeelding: www.turnschoollturnpoint.nl