nieuws

Rotterdam luidt jongerenjaar in met groots feest

ROTTERDAM - De Erasmusbrug in Rotterdam is het decor voor de tweede editie van De Nationale Nieuwjaarsnacht. Naast vuurwerk en optredens is het feest tevens het startsein voor het Europese Jongerenjaar 2009.
Tijdens de nieuwjaarsnacht treden verscheidene artiesten op, onder wie Ilse Delange, Estelle en Junkie XL. Ook doen reporters om 22.00 uur, 23.00 uur en 1.00 uur live verslag van de jaarwisselingen in Moskou, Athene en Londen. Om 00.00 uur is er een grote vuurwerkshow.
Het feest bij de Erasmusbrug begint om 20.00 uur en duurt tot 2.00 uur. Nog niet alle kaarten voor het feest zijn verkocht.
Het feest is het startfeest voor het Jongerenjaar 2009. Rotterdam heeft zichzelf voor 2009 uitgeroepen tot Europese Jongerenhoofdstad. Jongeren bepalen dan wat er in Rotterdam gebeurt. De programmering is bedoeld voor jongeren van twaalf tot 28 jaar. Zij bepalen de activiteiten in de stad.
Jongeren die een idee hebben, krijgen een subsidie van maximaal 2500 euro. Zo staan in januari workshops freerunnen op het programma. Ook is er een evenement waar de droom van vijf jongeren wordt verwezenlijkt.