nieuws

Laatste dag voor Ivo Opstelten

ROTTERDAM - Burgemeester Ivo Opstelten neemt donderdag afscheid van Rotterdam. Dit is zijn laatste dag als burgemeester. Om twee uur wordt in een speciale raadsvergadering zijn ontslagbesluit voorgelezen.
Vervolgens spreken de commissaris van de Koningin Jan Franssen, plaatsvervangend voorzitter van de raad Metin Çelik en loco-burgemeester Jantine Kriens hem toe. Ook houdt hij zelf een toespraak.
Voor zijn verdiensten krijgt Opstelten aansluitend de Van Oldenbarnevelt-penning. Dat is de hoogste onderscheiding van de gemeente Rotterdam. Ruud Lubbers werd in 2003 voor het laatst hiermee geëerd. Bij de penning hoort een lezing. Opstelten's betoog is een toekomstbeeld voor Rotterdam.
Vrijdag wacht hem nog een afscheidsfeest in Ahoy. Daar treden Rotterdamse artiesten op als Lee Towers en Gerard Cox.
Tot aan het einde van het jaar neemt loco-burgemeester Kriens de honeurs waar. In januari volgt Ahmed Aboutaleb Opstelten op. Hij wordt op 5 januari geïnstalleerd.
Politiek verslaggeefster Sandra van Steen sprak langdurig met Ivo Opstelten naar aanleiding van zijn vertrek. Dit afscheidsinterview kunt u terugluisteren via onze website.