nieuws

Opnieuw acties bij havenpool SHB

ROTTERDAM - Voor de tweede keer in een week is actie gevoerd bij het hoofdkantoor van de havenpool SHB. Circa 150 mensen eisten rond het middaguur uitbetaling van het loon over december. De SHB-directie besloot om dinsdag niet op kantoor te komen.
De werknemers zijn boos omdat het salaris maandag al gestort had moeten zijn. De SHB-ers willen ook duidelijkheid over het loon van januari. Volgens SHB-directeur Janssen kunnen de salarissen direct worden betaald als er een bankgarantie is,maar zijn daar wel voorwaarden aan verbonden. FNV Bondgenoten heeft gehoord dat de medewerkers dan akkoord moeten gaan met een sociaal plan. Volgens de ondernemingsraad van de SHB is aandeelhouder Hans Vervat alle problemen bij de havenpool dermate beu, dat hij dinsdagochtend zijn belang van 36 procent cadeau zou hebben gedaan aan het personeel. Vervat was niet voor commentaar bereikbaar.
De FNV raadt de werknemers van de havenpool ondertussen aan zich alvast te laten inschrijven bij het CWI. De vakbond houdt er rekening mee dat het haven-uitzendbureau deze maand nog failliet gaat.
De SHB verkeert al langer in de problemen, maar de situatie is verergerd door de economische crisis. Er is daardoor minder werk voor de SHB-ers bij de havenbedrijven.
Bij de havenpool SHB werken ongeveer 450 mensen. Als er geen werk voor ze is bij de havenbedrijven, kost dat de SHB geld omdat die hun lonen doorbetaalt.
Foto: SHB-ers demonstreren donderdag voor het hoofdkantoor in Hoogvliet.