'Bedankt postbode Timmer!'

De directie van de Kamer van Koophandel heeft de Rotterdamse postbode Timmer bedankt voor zijn waarschuwing over nep-facturen. Door de actie verloor Timmer wel zijn baan bij postbezorger Sandd.

De postbode had in de media waarschuwingen voor de neprekeningen van de Kamer van Koophandel gelezen en ontdekte de brieven onlangs ook bij de post die hij moest bezorgen. Hij belde zijn werkgever maar die liet weten dat het postbedrijf de inhoud van de post niet mag controleren en dat hij gewoon zijn werk moest doen.

Daarna besloot de man de mensen zelf te waarschuwen en op eigen houtje de brieven te voorzien van een sticker. Dat kostte hem zijn baan. Volgens Sandd handelde hij in strijd met het briefgeheim. Dat houdt in dat niemand, ook de postbezorger niet, naar de inhoud van een brief mag kijken. Ook mag de bezorger niets aan poststukken veranderen.

Na alle belangstelling in de media heeft Timmer inmiddels meerdere banen aangeboden gekregen, ook bij een dochterbedrijf van concurrent TNT Post. De directie van de Kamer van Koophandel bedankte Timmer vrijdag met een bloemetje en een envelop met waardebon.

Deel dit artikel: