nieuws

Overvalgolf in Drechtsteden

overvallen_tankstation.cropresize.tmp.jpg
overvallen_tankstation.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Drechtsteden worden de laatste maanden geteisterd door een golf van overvallen. Woensdag was het twee keer raak in Papendrecht.
Twee mannen bedreigden een medewerker van een tankstation aan de Veerweg met een wapen en gingen er daarna met geld uit de kassa vandoor. Ook een kapsalon aan de Goudenregenstraat was doelwit. Ook daar vluchtten de daders met de inhoud van de kassa.
In de afgelopen weken waren er meerdere overvallen op tankstations in Papendrecht en Dordrecht. Ook twee banken, een in Zwijndrecht en een in Papendrecht, waren de klos.
De Rotterdamse politie heeft de afgelopen week een aantal maatregelen genomen om overvallen op winkels te voorkomen. Vorige week startte een proef met bewakingscamera's in winkels die in direct contact staan met de politie meldkamer.
Vorige maand werd in een aantal winkels een apparaat geïnstalleerd dat een overvaller bij het verlaten van de winkel besprenkelt met een onuitwasbare chemische stof met een unieke DNA-code. Met die stof is achteraf te bewijzen dat een overvaller in een bepaalde winkel is geweest.
Het tankstation aan de Veerweg kort na de overval. Foto: Kees Andriesse