nieuws

Hakken op hardcore bij '15 Years of Nightmare'

ROTTERDAM - Het contrast kon niet groter afgelopen zaterdagavond in Ahoy. In de grote zaal kon iedereen meedeinen met Frans Bauer en Marianne Weber en een hal verderop was het hakken op keiharde harcoremuziek bij '15 Years of Nightmare'.
Dit hardcorefeest werd georganiseerd om het 15-jarige jubileum van de Rotterdamse hardcore-scene te vieren.
Wie denkt dat hardcore niet meer zo populair is als een aantal jaren terug, ziet op het feest ‘15 Years of nightmare in Ahoy’ dat deze muziekstroming wel degelijk nog leeft. Zo'n 20.000 bezoekers,verdeeld over vijf zalen gingen tot de vroege ochtenduren helemaal los op verschillende soorten hardcoremuziek.
De eerste jaren werden de Nightmarefeesten, met de officiële naam 'a Nightmare in Rotterdam', gehouden in de Rotterdamse Energiehal. Dit was op de plek waar nu de parkeerplaats van Diergaarde Blijdorp is. Het evenement was zo populair dat het bijna maandelijks werd gehouden.
In 1995 kwam hier een einde aan toen de Energiehal werd gesloopt. Tien jaar moest de hardcoreliefhebber het doen zonder deze feesten, maar daarna werd het door organisatoren UDC en Midtown toch weer op poten gezet. Nu dus met edities in Ahoy en op het strand van Hoek van Holland.
Met de '15 Years of Nightmare' van zaterdag wilde de organisatie alle voorgaande edities overtreffen. De aankleding van de zalen was spectaculair en er waren acts te zien en er werden veel verschillende soorten hardcore gedraaid.