nieuws

Dakloze reageert op commotie rond Dordtse opvang

ROTTERDAM - De gemeente Dordrecht en het Leger des Heils willen in Sterrenburg graag een hostel neerzetten voor chronisch verslaafde daklozen. Dat plan stuit op fel verzet van de wijkbewoners, die vrezen voor overlast en criminaliteit. Maar wat vinden de toekomstige bewoners van het hostel ervan?
Thijs Blom ging naar de dagopvang van het Leger des Heils en sprak daar met Jan. Hij is al vele jaren verslaafd aan van alles en nog wat. Jan doorliep afkicktrajecten en zat op verschillende opvangplekken, maar zwerft nu als onbehandelbaar door de stad.
Onlangs nam hij zich voor om zijn leven op orde te brengen en een baan te zoeken. Het hostel is bij uitstek geschikt om te werken aan zijn toekomst. Hij kan in alle rust werken aan zijn problemen, maar belangrijker: hij kan in het hostel zijn drugs gebruiken. Jan hoeft daardoor niet op straat te spuiten, slikken en snuiven, waar hij de kans loopt te worden betrapt en te worden opgejaagd.
De Dordtse politieke partijen maken dinsdagavond 25 november hun standpunt bekend over het hostel dat in de Eulerlaan in Sterrenburg moet komen. In de raadsvergadering van december volgt dan een eindoordeel.
Afbeelding: de plek waar het hostel moet komen.