nieuws

Schietpartij tijdens overval op bank

ROTTERDAM - Twee overvallers die een agent hebben beschoten bij een overval op een ABN Amro-kantoor in Zwijndrecht zijn nog voortvluchtig. Een doorzoeking van het arrestatieteam heeft geen derde verdachte opgeleverd.
Twee agenten waren in de buurt van de bank toen zij attent werden gemaakt op een mogelijke overval. Ze namen een kijkje bij de bank. Eén van de twee agenten werd vervolgens door een onbekende man buiten de bank beschoten. Niemand werd geraakt. De schutter en een tweede persoon wisten met op scooter te ontkomen. De bank was op het moment van het incident niet open en er waren dan ook geen klanten binnen. Het is onbekend of de daders iets uit de bank hebben meegenomen. Volgens een woordvoerder van de politie waren op het moment van de overval naar schatting tussen de vijf en tien medewerkers aanwezig.in het filiaal aan de Laan van Walburg. Zij bleven allen ongedeerd en zijn in een politiebureau opgevangen.
Een arrestatieteam ging het bankfiliaal binnen, omdat de politie niet kon uitsluiten dat zich een derde overvaller in het gebouw ophield. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn.