nieuws

Dordtse coalitiepartijen twijfelen over daklozenopvang

ROTTERDAM - PvdA, CDA en VVD in Dordrecht twijfelen of zij steun zullen geven aan het plan om 24 verslaafde zwervers te vestigen in Sterrenburg. Dat was dinsdag de uitkomst van een drukbezochte inspraakavond in de wijk.
De Dordtse gemeenteraad hield deze bijeenkomst vlakbij de plek waar de opvang moet komen. Zo'n 300 mensen lieten tijdens de bijeenkomst opnieuw blijken vrees te hebben voor criminaliteit en onveiligheid. In totaal zijn zo'n duizend bewoners van de wijk Sterrenburg de afgelopen weken in het geweer gekomen tegen de plannen.
Burgemeester en Wethouders van Dordrecht hebben plannen de verslaafden onder te brengen in een voormalige school aan de Eulerlaan. CDA, VVD en PvdA, die deel uitmaken van de coalitie, gaven aan de argumenten van de wijkbewoners mee te nemen in hun oordeelsvorming. Na fractieberaad willen de partijen volgende week een standpunt innemen.
De grootste oppositiepartij in de Dordtse raad, Beter voor Dordt, sprak zich al eerder uit tegen de komst van de opvang. Zij vinden dat de mensen opgevangen moeten worden in een zorgboerderij buiten de stad.
Afbeelding: Winkelcentrum in de Dordtse wijk Sterrenburg