nieuws

'Problemen bij ss Rotterdam mogen belastingbetaler niets kosten'

ROTTERDAM - Wethouder Schrijer wist dit voorjaar al dat woningcorporatie Woonbron onder financieel toezicht van het Rijk staat in verband met de financiële malaise bij de ss Rotterdam. Dat bleek donderdag in de Rotterdamse gemeenteraad.
Leefbaar Rotterdam en SP waren boos omdat de wethouder niet eerder heeft verteld dat Woonbron al sinds april onder verscherpt toezicht staat. Ze vinden dan ook dat Schrijer informatie heeft achtergehouden.
De wethouder bestrijdt dat, maar moet van de raad nu zo snel mogelijk met duidelijkheid komen waaruit blijkt waar het mis is gegaan bij de financiering van het project.
De PvdA-fractie wil de toezegging van de wethouder dat de affaire rond het voormalige cruiseschip de Rotterdam geen euro extra belasting gaat kosten Een motie van Leefbaar Rotterdam om de reserves van alle wooncorporaties onder de loep te nemen haalde het niet.
De directie van Woonbron liet begin deze week weten dat de affaire geen gevolgen heeft voor de hoofdactiviteit van Woonbron: het verhuren van woningen. Maar woensdag kwam naar buiten dat de woningcoropratie een deel van haar bezit mogelijk heeft moeten verpanden.