nieuws

Reizigersplatform positief over chipkaart in metro

ROTTERDAM - Het is goed dat het vanaf januari niet meer mogelijk is om met een strippenkaart in de Rotterdamse metro te reizen. ,,Het systeem is stabiel genoeg'', zei een woordvoerder van het Platform Reizigersbelangen Openbaar Vervoer van de regio Rijnmond vrijdag in reactie op het besluit dat de de OV-chipkaart het enige vervoersbewijs wordt.
Wel heeft het platform, dat de stadsregio Rotterdam adviseert, twee kanttekeningen. Er moet een regeling komen voor busreizigers van buiten Rotterdam die op de metro overstappen. Nu betalen zij tweemaal het opstaptarief. De RET maakte vrijdag bekend dat daarvoor een speciaal kaartje komt. Bovendien moet de ov-chipkaart in alle streekbussen worden ingevoerd, vindt het PROV.
Wethouder Baljeu maakte vrijdag bekend dat Rotterdam van het kabinet toestemming heeft gekregen om de strippenkaart eind januari uit de metro te halen.
Wanneer de bussen en trams in Rotterdam volledig overstappen op de ov-chipkaart is nog niet bekend. ,,Daar hebben we het nog helemaal niet over gehad.'' Volgens het Rotterdamse vervoersbedrijf RET wordt dat in de loop van 2009, aldus directeur Pedro Peters.
Baljeu is ,,heel erg trots'' dat Rotterdam voorop loopt. Zij vindt het schrappen van de strippenkaart een logische stap. ,,We waren de proeftuin van de ov-chipkaart, het is dan ook logisch dat we het eerst zijn met het afschaffen van de strippenkaart.''