nieuws

Nieuwe daklozenopvang Dordrecht in Eulerlaan

ROTTERDAM - In de Eulerlaan in Dordrecht komt een nieuwe opvang voor verslaafde daklozen. In dit zogeheten hostel is plaats voor 24 zwervers met psychiatrische- of verslavingsproblemen of allebei.
Wethouder Kamsteeg maakte de plek van de nieuwe opvang dinsdagmiddag bekend, nadat eerst de omwonenden op de hoogte waren gebracht. De opvang komt in het gebouw waar nu nog een vestiging van het Dalton Lyceum zit. De school verhuist naar het Leerpark.
De 24 daklozen die in het hostel opgevangen zullen worden, krijgen een eigen kamer. Ze worden 24 uur per dag begeleid. De bedoeling is dat ze weer wennen aan een normaal leven. Ook krijgen ze hulp om van hun verslaving af te komen.
De Dordtse gemeenteraad besloot een jaar geleden dat er een nieuwe opvang moest komen omdat er veel meer zwervers waren dan er plek was in de nachtopvang. Dat leidde niet alleen tot veel overlast op straat, maar ook tot slechte leefomstandigheden voor de daklozen.
Het hostel kost jaarlijks ongeveer anderhalf miljoen euro.
Dordrecht heeft op donderdag een informatie-avond georganiseerd voor de omwonenden van de nieuwe opvang. Wethouder Kamsteeg zal uitleggen waarom juist voor de Eulerlaan is gekozen.

Foto: Fokko van der Straaten.