nieuws

Honderden banen weg bij Robeco Rotterdam

ROTTERDAM - Robeco gaat minstens 250 banen schrappen. Het beleggingsbedrijf uit Rotterdam vindt zijn kosten te hoog en hoopt met de maatregel 78 miljoen te besparen. Het gaat vooral om functies op het hoofdkantoor op de Coolsingel.
Ook zal de inhuur van externe arbeidskrachten drastisch worden beperkt.
De ontslagen hebben niets te maken met de malaise op de effectenbeurzen, meldde een woordvoerder dinsdag. Het bedrijf geeft wel toe dat financiële dienstverleners momenteel moeilijke tijden doormaken.
De komende maanden wordt bepaald welke functies zullen verdwijnen en zal er met bonden en ondernemingsraad worden gesproken over een sociaal plan. Vanaf maart volgend jaar zal de reorganisatie worden doorgevoerd en zullen er mensen vertrekken.
Robeco is eigendom van de Rabobank en biedt diverse beleggingsfondsen aan. Het bedrijf had eind januari nog 146 miljard euro onder beheer. Dit bedrag is sterk afgenomen door de daling van de beurskoersen.
Het is voor de tweede keer in de bijna 80 jarige geschiedenis van Robeco dat er gedwongen ontslagen vallen. In 2003 werden 150 banen geschrapt vanwege de toen dreigende beurscrisis.
Bij Robeco werken nu nog 2000 mensen.