Feyenoord toont veerkracht, 2-2 tegen Heerenveen

Gertjan Verbeek over het nipte gelijkspel van zijn ploeg
ROTTERDAM - Feyenoord heeft op het nippertje een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen SC Heerenveen, na een 0-2 achterstand werd het 2-2
De openingsfase in de drijfnatte Kuip was voor de Friezen. Gaandeweg de eerste helft kreeg een onzeker ogend Feyenoord iets meer grip op het duel, maar kansen leverde dat niet op. Uiteindelijk was het toch Heerenveen dat in de 35e minuut op voorsprong kwam. Paulo Henrique kopte raak uit een hoekschop. Vlak na de rust verdubbelde Danijel Pranjic na slecht verdedigen de marge: 0-2 en leek de wedstrijd beslist. Roy Makaay deed in de 69e minuut iets terug namens Feyenoord. Uit een vrije trap maakte hij de 1-2. Op de valreep scoorde invaller Michael Mols voor de nauwelijks meer verwachte gelijkmaker, met het hoofd tekende hij voor de 2-2. Door het gelijkspel komt Feyenoord in punten gelijk met Sparta. Feyenoord staat op doelsaldo 15e Datzelfde Sparta is woensdag op het Kasteel de volgende tegenstander van de Stadionclub.