nieuws

Groot ongeluk op A20 bij Kleinpolderplein

ROTTERDAM - Bij een ernstige aanrijding op de A20 in Rotterdam zijn drie mensen gewond geraakt. De aanrijding tussen twee vrachtwagens, zeven personenauto's en een motorrijder vond kort na tien uur plaats op de A20 bij Kleinpolderplein.
De chaos ontstond toen twee personenauto's tegen elkaar botsten. Het achteropkomende verkeer moest daarop vol in de remmen. Het lukte vier auto's op tijd te stoppen, waarna een tankwagen alsnog op de stilstaande wagens inreed. De gewonden zijn volgens Ton van Eijden van de politie twee kinderen die op de achterbank van een auto zaten en een motorrijder.
De hulpdiensten waren massaal op de A20 aanwezig. Ook de traumahelikopter was ter plaatse.
De 5-jarige jongen en het 9-jarige meisje zijn afkomstig uit Spijkenisse. De jongen is met een lichte hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis. Het meisje raakte zwaar gewond. De aard van haar verwondingen zijn niet bekend. De 44-jarige motorrijder uit Alkmaar is met kneuzingen opgenomen in het ziekenhuis. De 40-jarige tankwagenchauffeur uit Spijkenisse is na verhoor heengezonden. De tankwagen was geladen met dieselolie. Rond 13.00 uur was de rijbaan weer vrij.
Foto's o.a.: Marc Bos