nieuws

Leers: Rotterdam moet ingezette beleid doorzetten

ROTTERDAM - Gerd Leers, burgemeester van Maastricht, wordt genoemd als één van de meest kansrijke opvolgers van burgemeester Ivo Opstelten. Donderdagavond was hij kort in Rotterdam om voor ondernemers te spreken. RTV Rijnmond sprak ook met hem.
Leers blijkt goed op de hoogte te zijn van wat er in Rotterdam speelt. Zo haalde hij de Stadsvisie 2035 aan. Daarin wordt onder meer gepleit voor een versterking van de infrastructuur en het onderwijs, maar ook een verbetering van de kwaliteit van wonen en kansen geven aan mensen in een achterstand. Volgens hem moet dat beleid met kracht worden voortgezet. Wel moet er volgens hem voor worden gezorgd dat dit beleid wordt gedragen door alle inwoners. Hij liet weten bureaucratie een 'kwaal' te vinden en liet ook blijken niet al te groot voorstander te zijn van steeds groter wordende deelgemeenten.
Leers wil dat er meer wordt opgekomen voor de goedwillende burgers. 'Het is mij een doorn in het oog dat er zoveel energie gaat naar raddraaiers, terwijl de goedwillende burgers het nakijken hebben. We moeten hart hebben voor mensen die het moeilijk hebben, maar hard zijn tegen mensen die er een rotzooi van maken'.
De Maastrichtse burgervader liet weten zeer dankbaar te zijn voor de steun die hij van de Rotterdammers in de enquête in het Algemeen Dagblad heeft gehad. 'Je moet soms moeilijke keuzes maken. Soms tegen de grens aan. Dat vreet aan je en soms denk ik wel eens van: doe ik dat goed en pak ik het goed op? Deze steun voor mijn beleid is hartverwarmend'.