nieuws

Feyenoord weer naar AS Nancy

ROTTERDAM - Feyenoord heeft in de loting van de groepsfase van de UEFA Cup wederom een uitwedstrijd bij het Franse AS Nancy gekregen. Twee jaar geleden ging het mis in de Franse stad nadat een grote groep Feyenoord-hooligans zich misdroeg in het stadion en daarbuiten.
De UEFA strafte Feyenoord destijds hard voor de supportersrellen. De club werd uit het UEFA Cup-toernooi gezet en moest een boete betalen van 62.000 euro.
Het is gelijk het eerste duel in poule H, op 23 oktober. Verder speelt Feyenoord in de poule thuis tegen CSKA Moskou (6 november), uit bij Deportivo la Coruña (27 november) en als laatste thuis tegen Lech Poznan (17 december). Feyenoord is de vierde speeldag van de groepsronde, op 3/4 december, vrij. De aanvangstijden van de wedstrijden zijn nog niet bekend. Bij Deportivo speelde spits Roy Makaay jarenlang en niet zonder succes. Mede door zijn doelpunten bezorgde hij de club haar enige landstitel in 2000. Tevens speelt de broer van Jonathan de Guzman, Julian, momenteel voor de Spaanse ploeg.
CSKA Moskou uit Rusland is ook geen misselijke tegenstander. Het won de UEFA Cup in 2005 en de belangrijke spits van toen, Vágner Love, is er nog steeds bij. Lech Poznan is de grote onbekende in de poule.
Het NEC-Nijmegen van de Rotterdamse trainer Mario Been werd gekoppeld aan Tottenham Hotspur (Eng), Spartak Moskou (Rus), Udinese (Ita) en Dinamo Zagreb (Kro).