nieuws

'Mario Been voelt zich bedrogen'

ROTTERDAM - Mario Been vertrekt per direct als trainer bij Feyenoord. 13 Van de 18 spelers hebben in een stemming het vertrouwen opgezegd in de oefenmeester van de Rotterdamse club.
Na een gesprek met technisch directeur Martin van Geel kwam Been tot de conclusie dat het beter is om op te stappen. Van Geel voelt zich niet verantwoordelijk voor het vertrek van Mario Been. Dat liet hij woensdagmiddag weten tijdens de persconferentie van Feyenoord.
'Ik ben zeer aangedaan. Het is alsof je in een film zit die al 24 uur duurt. Het is onvoorstelbaar snel gegaan. Hier zat Feyenoord niet op te wachten, hier zat ik niet op te wachten. Het is een heel slechte zaak voor Feyenoord', aldus de technisch directeur van Feyenoord. 'Het was mijn intentie om met Mario Been aan de toekomst te bouwen."
"Ik neem geen enkele verantwoording, ik ben hier nog maar net begonnen. Afgelopen maandag had de spelersgroep op eigen initiatief een bijeenkomst, daar bleken 13 van de 18 spelers geen vertrouwen meer in Been te hebben.'
Reactie Mario Been
Volgens Van Geel knakte er iets bij Mario Been toen hij het nieuws hoorde van de spelers. Hij voelde zich bedrogen en is spoorslags vertrokken. Hij nam wel afscheid van zijn technische staf, maar niet van de spelersgroep. Mario Been wil niet formeel reageren op zijn vertrek en laat alleen weten 'zeer aangedaan te zijn' door de situatie. Volgens zijn management vertrekt hij woensdagavond naar Spanje voor een vakantie.
Reactie aanvoerder Ron Vlaar
Tijdens de persconferentie naar aanleiding van het vertrek van trainer Mario Been bij Feyenoord, liet aanvoerder Ron Vlaar weten dat hij zelf ook verrast was door stemming over de positie van Been: 'De intentie van het gesprek met de spelersgroep was om de lijn voor komend seizoen te bepalen. We wilden regels opstellen om te zorgen dat het niet meer zoals vorig jaar zou lopen. In de loop van het gesprek was er tussen de regels door veel irritatie. Ik heb toen mijn verantwoordelijkheid genomen en ben gericht vragen gaan stellen.' 'We hebben een duidelijke stemming gehouden, wie er voor en wie er tegen was. Toen de uitkomst duidelijk was, wisten wij wat de gevolgen waren. Wij hebben veel verantwoordelijkheid in dezen.'
Debuut
Mario Been werd in 2009 hoofdtrainer bij Feyenoord. In zijn eerste seizoen eindigde hij met de Stadionclub op de vierde plaats en behaalde hij Europees voetbal. Ook bereikte hij de bekerfinale, deze ging echter in een tweeluik tegen Ajax verloren. Nederlaag Het tweede seizoen verliep voor Been en zijn mannen dramatisch. Met als grootste dieptepunt de 10-0 nederlaag bij PSV. Het seizoen 2010-2011 was erg rumoerig bij Feyenoord. Begin 2011 stapte technisch directeur, en vriend van Been, Leo Beenhakker op. Feyenoord eindigde het afgelopen seizoen als tiende met 44 punten 34 wedstrijden.