Sparta wint spectaculaire derby

ROTTERDAM - Sparta heeft op Het Kasteel de stadsderby tegen Feyenoord met 3-2 gewonnen. Het winnende doelpunt viel pas in de blessuretijd na een fraai schot van Marvin Emnes.
Het was een waar spektakelstuk op Het Kasteel. In de eerste helft had Theo Lucius Feyenoord op voorsprong gezet. Twee treffers van Nourdin Boukhari zorgden ervoor dat Sparta na 50 minuten aan de leiding ging.
Nadat Feyenoord door een pegel van Giovanni van Bronckhorst weer op gelijke hoogte kwam, ging het duel lange tijd gelijk op. Maar dankzij Emnes greep Sparta voor het eerst in 12,5 jaar de winst tegen Feyenoord.
Het duel had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen, toen na een uur spelen een treffer van Luigi Bruins werd afgekeurd. Of hij daardwerkelijk een overtreding had gemaakt op doelman Westerveld is discutabel.
Feyenoord zakt in de stand van de eredivisie naar de vierde plaats. Sparta stijgt juist op de ranglijst en staat nu veertiende.