Sparta verliest in Nijmegen

ROTTERDAM - Sparta heeft zondag in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-2 verloren bij NEC Nijmegen. De Rotterdammers gaven tot twee maal toe een voorsprong uit handen.
Al na 3 minuten kwam Sparta op voorsprong via Marvin Emnes. Na de Gelderse gelijkmaker van Kevin Bobson zorgde de spits ook voor de 1-2.
In de laatste tien minuten scoorde NEC nog drie keer, waaronder twee doelpunten van 'Feyenoord-supporter' Patrick Pothuizen.
Sparta blijft veertiende in de eredivisie met vier punten voorsprong op hekkesluiter Excelsior en slechts één punt voorsprong op nummer 16 VVV-Venlo.
Volgende week zondag staat de derby tussen Sparta en Feyenoord op het programma. Doordat Iderlindo Moreno Freire, Edwin van Bueren en Yuri Rose een gele kaart kregen zijn zij geschorst voor dat duel.