150 mensen bij stille tocht voor verongelukte jongen

In de Rotterdamse wijk Zevenkamp hebben 150 mensen dinsdagavond een stille tocht gehouden voor de zaterdagochtend omgekomen 18-jarige Rotterdammer Martin.

De man werd zaterdag rond 04.00 uur aangetroffen in een auto die op zijn kop in een sloot was beland langs de Wollefoppenweg, in de buurt van de Zevenhuizerplas. De overleden man zat als passagier in de auto. De auto was eerder die week gestolen in Rotterdam. 

Inzittenden aangehouden
Volgens de politie zaten er meer mensen in de auto en zijn die op eigen kracht naar buiten gekomen en er vandoor gegaan. Er werden een 44-jarige Rotterdammer en een 18-jarige plaatsgenoot aangehouden. Dezelfde dag hebben nog twee jongens van 16 jaar, beiden uit Rotterdam, zich gemeld op politiebureaus. De 44-jarige man is in de loop van de dag vrijgelaten omdat hij niets met ongeval te maken had.

Voorarrest niet verlengd
De rechter-commissaris in Den Haag heeft dinsdagmiddag besloten het voorarrest van het drietal niet met 14 dagen te verlengen. Ze blijven daarom in ieder geval tot donderdag in verlengde verzekering zitten. Ze zitten in beperking, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De Officier van Justitie beraadt zich nu op wat voor stappen er gezet moeten worden.

Bloemen
De stille tocht begon om 20.30 uur bij het metrostation Nieuw Verlaat en voerde naar de plek waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Daar werden er bloemen gelegd. Zowel de gemeente Rotterdam als de politie was op de hoogte van de stille tocht, die begeleid werd door jongerenwerkers uit Zevenkamp.

foto: Twitter
Het is niet meer mogelijk te reageren.

Deel dit artikel: