Nederlaag Jong Feyenoord, zege Jong Sparta

ROTTERDAM - In de beloftencompetitie heeft Jong Feyenoord thuis met 3-0 van Jong AZ verloren. Jong Sparta won op eigen veld met 5-1 van Jong RKC Waalwijk.
Feyenoord maakte op eigen veld geen schijn van kans tegen de Alkmaarders. Al na vier minuten opende de uit Oud-Beijerland afkomstige Rogier Molhoek de score. Nog voor de rust was de eindstand door doelpunten van Simon Czommer en Nourdin Boukhari al bereikt. Dwight Tiendalli (foto), die door een blessure maanden uit de roulatie was, maakte zijn rentree op Varkenoord. Door de nederlaag blijft Feyenoord voorlaatste in de reserve-eredivisie en dreigt er nog altijd degradatie.
Jong Sparta deed het een stuk beter. Op Het Kasteel won de ploeg van Adri van Tiggelen makkelijk van RKC. Marvin Emnes scoorde drie keer en de andere doelpunten kwamen van Joshua John en Felimo Jardim. Sparta staat nu achtste.
In de eerste divisie B speelde Jong Excelsior met 1-1 gelijk bij Eindhoven en verloor Jong FC Dordrecht met 2-1 van Fortuna Sittard.