nieuws

De Jonge onder vuur in Kamerdebat: 'Niet de juiste man op de juiste plek'

Archieffoto
Archieffoto
De Tweede Kamer is teruggekomen van reces om over het vaccinatiebeleid te praten. De oppositie vindt het vreemd dat "heel Europa al aan het vaccineren is, behalve Nederland". Wilders rekent dat Hugo de Jonge, voormalig wethouder in Rotterdam, zwaar aan. "U bent niet de juiste man op de juiste plek. Wij zeggen het vertrouwen in u op."

'Zigzaggende minister'

Denk-leider Azarkan heeft het over "een zigzaggende minister, die loze beloftes doet". "Nederland verdient beter", zei hij, zonder duidelijk te maken of hij een motie van wantrouwen van de PVV steunt.
GroenLinks vindt dat er een aparte minister voor vaccinatiebeleid moet komen. PvdA-leider Asscher wijst erop dat er al weken vaccins in de vriezer liggen en verzucht: "Wat een falen van dit kabinet."
D66'er Jetten wees erop dat De Jonge gisteren heeft toegegeven dat hij op het verkeerde paard heeft gewed. Hij dacht dat het vaccin AstraZeneca als eerste op de markt zou komen en het werd dat van Pfizer/BionTech. "Dat was een soort van 'sorry' van de minister", zei Jetten. "Maar daar gaat het mij niet om." Jetten wil vandaag het vertrouwen krijgen dat het nu wel goed komt.