nieuws

Recordboete voor bedrijf dat e-sigaretten vanuit Heinenoord verkoopt

© Pixabay
Het bedrijf kreeg de boete omdat de reclameregels voor de vierde keer in vijf jaar werden overtreden. De eerste straf werd in 2018 opgelegd door de NVWA. Het gaat volgens een woordvoerder om de hoogste boete die ooit door de autoriteit is uitgedeeld. De rechter noemt het bedrijf in het vonnis ‘een hardnekkige recidivist’.
Na de boete stapte het bedrijf naar de rechter om de sanctie te laten opschorten. Volgens de advocaten kan de boete wel eens de genadeklap voor het bedrijf betekenen, maar volgens de NVWA heeft de firma voldoende geld. Het eigen vermogen bedraagt zeven ton en aan de aandeelhouders zou recent nog vijfhonderdduizend euro dividend zijn uitgekeerd. 
De advocaten van de firma uit de Hoeksche Waard overwegen om in beroep te gaan bij de Raad van State. Volgens de advocaten Jasper Hagers en Lisa Jie Sam Foek gaf de rechtbank aan druk te zijn en kwam er geen zitting. Daarnaast kreeg het bedrijf niet het verweer van de Nederlandse Staat en mocht er niet op de aanvullende, nieuwe stukken van de staat worden gereageerd.