RET vraagt staking te verbieden

De RET stapt naar de rechter om de OV-staking van komende woensdag tegen te houden. Volgens de RET was met de vakbonden afgesproken dat maar 300 medewerkers naar de manifestatie in Den Haag zouden gaan.  

De vakbonden organiseren woensdag een landelijke manifestatie in Den Haag. Medewerkers van de stadsvervoerders in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag leggen dan tussen 9 uur en 15 uur het werk neer. Ze protesteren tegen de bezuinigingen en tegen de verplichte aanbesteding van het stadsvervoer.

Volgens RET-directeur Pedro Peters hadden de vakbonden gezegd dat niet meer dan 300 personeelsleden naar Den Haag zouden gaan. "We zijn het eens met hun standpunten tegen de bezuinigingen en hadden in goed overleg afspraken gemaakt over het aantal medewerkers dat mee zou gaan. Maar een uur na deze afspraken kwamen de bonden terug met de mededeling dat zij hadden besloten de gemaakte afspraken in te trekken en alsnog wel te staken."

Peters zegt zeer teleurgesteld te zijn: "Deze staking is op geen enkele manier noodzakelijk om een goede demonstratie in Den Haag te organiseren. Bovendien is het niet de eerste keer dat er wordt gestaakt; het aantal stakingen achter elkaar maakt dat het middel te zwaar is voor het doel."

Ook de HTM uit Den Haag en het GVB uit Amsterdam spannen een kort geding aan.

Deel dit artikel: