nieuws

Twee jaar cel geëist voor groepsverkrachting 1e IJzerstraat

ijzerleo.cropresize.tmp.jpg
ijzerleo.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Justitie heeft twee jaar cel geëist voor deelname aan een groepsverkrachting in de Eerste IJzerstraat in Rotterdam-Delfshaven. De 28-jarige verdachte zou in juni vorig jaar een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel hebben misbruikt.
De man ontkent de verkrachting. Wel zouden twee vrienden van hem met het meisje naar bed zijn geweest, maar dat was vrijwillige seks geweest. Officier van justitie Woei-A-Tsoi: "Het slachtoffer heeft duidelijk au! geroepen en gegild. Ze heeft kenbaar gemaakt dat zij dit beslist niet wilde. Wat daar in de woning is gebeurd, seks met meerdere mannen, dat gaat iedere voorstelling te boven".

'Ik voel me genaaid'

De verdachte was boos over de aantijgingen. Hij voelde zich 'genaaid' door de aangeefster. Volgens zijn advocaat, Karsten Verkaart, had het meisje ook een motief om te liegen. "Zij schaamde zich voor de losbandige seks. Om een uitweg te creëren naar haar familie toe verzon zij dat zij was verkracht".
In dezelfde woning in de Eerste IJzerstraat zou een maand later, in juli, een 12-jarig meisje zijn verkracht door meerdere mannen. Eén van hen moest ook donderdag voorkomen. Tegen hem is één jaar cel gevraagd.

Medelijden met slachtoffer

De man zegt dat hij niet wist dat het meisje 12 jaar was. "Ik was geschokt toen ik dat hoorde. Ze had gezegd dat ze 18 jaar was en zo zag zij er ook uit. Ook een zedenrechercheur erkende dat zij er ouder uitzag. Toen ik hoorde dat zij 12 was, kreeg ik erg medelijden met haar". De HBO-student bouwkunde erkent dat hij seks met haar heeft gehad.
Het slachtoffer was weggelopen uit een jeugdinrichting in het Gelderse Zetten. Zij was opgepikt in het park bij de Euromast door ene 'Diamond'. Deze 27-jarige Rotterdammer geldt als hoofdverdachte. Hij wordt verdacht van het misbruiken van het 12- en het 15-jarige meisje en ook nog van een 14-jarig meisje uit Rotterdam.
In totaal moeten voor de zedenzaken in Delfshaven acht mannen terechtstaan. De rechtszaken nemen meerdere weken in beslag.
foto: de Eerste IJzerstraat in Rotterdam-Delfshaven