nieuws

Islamitische organisaties Rotterdam: 'Veel complottheorieën op sociale media over het coronavaccin'

Volgens hem volgen veel mensen met een islamitische achtergrond geen nieuws en halen ze alle informatie uit de filmpjes die via Instagram, Facebook en Twitter rondgaan. Vooral mensen zonder kinderen die hun ouders van juiste informatie kunnen voorzien, zijn volgens Bouimj een kwetsbare groep. "Ze worden via Whatsapp opgeroepen om zich niet te laten inenten. Er zijn ook veel vloggers en influencers die zo'n oproep steunen."
Vooral een Arabisch sprekende vlogger die zich voordoet als journalist, baart Bouimj zorgen. "Ik heb uitgezocht wie hij is. Die man is een huisschilder, maar doet alsof hij precies weet hoe het vaccin in elkaar zit." 
Bouimj pleit daarom voor betere informatievoorziening aan die groepen. "Ik ben van plan om filmpjes te gaan maken met de juiste informatie en die vervolgens te verspreiden binnen de Turkse en Marokkaanse gemeenschap. Daarvoor heb ik artsen nodig die mij daarbij kunnen helpen."
Hij roept artsen met Turkse en Marokkaanse achtergrond op om hem te helpen bij het maken van de filmpjes om zijn achterban van de juiste informatie te voorzien.