Spijkenisse onaantrekkelijke stad om te wonen

Spijkenisse is de op één na onaantrekkelijkste stad van Nederland om te wonen. Dat blijkt uit de Atlas voor Gemeenten die donderdag wordt gepresenteerd. In de atlas worden de 50 grootste gemeenten met elkaar vergeleken.

Het is niet de eerste keer dat Spijkenisse een lage notering heeft. Al zeven jaar bungelt Spijkenisse ergens onderaan het lijstje van de Atlas. De stad scoort onder meer zeer slecht op het gebied van kunst en cultuur, maar ook het aantal restaurants en cafés is onder de maat. Daarnaast heeft de stad weinig hoogopgeleiden en een oververtegenwoordiging van zeer laagopgeleide inwoners.

Inhaalslag
Locoburgemeester Gert-Jan ’t Hart vindt het jammer dat zijn stad zo slecht uit de bus komt: “Op het gebied van cultuur zijn we bezig met een inhaalslag. Zo komt er een nieuw theater en een nieuwe bibliotheek. De laatste jaren zijn we als stad hard gegroeid qua woningen en we proberen nu weer alles in evenwicht te brengen".

Rotterdam vijftiende op de lijst
Rotterdam staat op de lijst van Atlas op de vijftiende plaats. Dordrecht bezet de achttiende positie. Andere steden in de Rijnmondregio zijn Schiedam op de 35e plaats en Vlaardingen (43ste).

Het Drentse Emmen is volgens de Atlas voor Gemeenten de allerslechtste stad om te wonen. Amsterdam wordt als meest aantrekkelijke woonstad beoordeeld.

Is Spijkenisse echt zo'n onaantrekkelijke woonstad? Wat kan er volgens u verbeteren? Of valt het allemaal wel mee? Laat het weten in ons forum.

Deel dit artikel: