nieuws

Corporaties PWS en Com.wonen gaan fuseren

ROTTERDAM - De Rotterdamse woningcorporaties PWS en Com.wonen gaan definitief fuseren. De nieuwe naam van de organisatie wordt op 1 juli bekendgemaakt.
De combinatie bezit 50.000 verhuurbare eenheden: dit zijn woningen, bedrijfsruimten, garageboxen en parkeerplaatsen. De waarde van dit
onroerend goed is 2,5 miljard euro. De huidige directeur van PWS Wonen, Hedy van den Berg krijgt de leiding van het nieuwe bedrijf. Zij gaat een salaris verdienen van 170.000 euro. Dit bedrag ligt onder de Balkenende-norm.
De nieuwe organisatie wil haar positie versterken door het aantal goedkope huurwoningen te verminderen en meer koopwoningen te bouwen.
Door de fusie gaan in 2013 in totaal 44 banen verloren. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten. Bij de corporaties werken in totaal 550 mensen.
Topvrouw Margriet Drijver van Com.wonen vertrekt na de fusiedatum. Zij krijgt een jaarsalaris mee. Het gaat om een bedrag van iets onder de 200.000 euro, aldus een woordvoerder. Dit jaarsalaris ligt boven de Balkenendenorm.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl