Binnenland kampioen promotiedivisie

Het herenteam van Aarnoudse Binnenland heeft het zogeheten 'amateurkampioenschap' in de wacht gesleept. In de finale van de promotiedivisie werd er afgerekend met De Hoppers. De basketballers uit Barendrecht waren met 76-70 te sterk voor de club uit Hoorn.

Het eerste kwart van de wedstrijd, die werd gespeeld in het Topsportcentrum Almere, werd al direct een prooi voor Binnenland. Een grote rol was hier weggelegd voor Sjoerd van Vilsteren, die zeven punten voor zijn rekening nam. De twee ploegen gingen vervolgens met een gelijke stand de rust in: 31-31.

Na de thee ging het gelijk op, maar toch werd het derde kwart met 51-55 in het voordeel beslist van De Hoppers. Uiteindelijk liet Aarnoudse Binnenland zich niet uit het veld slaan en wist het na een spannende slotfase aan het langste eind te trekken. Kristian van Loon was met 18 punten topscorer van de avond, hij scoorde bijna al zijn punten in de tweede helft.

Door de zege mogen de Barendrechters zich kampioen noemen, maar vanwege gebrek aan geld promoveren ze niet en blijven ze ook volgend seizoen actief in de promotiedivisie.

Deel dit artikel: