Kokmeijer 'Daad Bouaouzan was aanslag'

Niels Kokmeijer heeft donderdag in het EO-programma 'Hoe is t toch met ...?' hard uitgehaald naar oud-Spartaan Rachid Bouaouzan. De Marokkaan was er op 17 december 2004 verantwoordelijk voor dat Kokmeijer tijdens Sparta-Go Ahead Eagles zijn been zodanig brak dat hij zijn voetbalcarrière moest afsluiten.

Niels Kokmeijer blijft erbij dat er opzet in het spel was. 'Je kan er niet omheen dat het een soort aanslag was. Ik heb de beelden vaak teruggezien en ik kan maar een conclusie trekken en dat is dat het op een wraakactie leek. Of het mij ook zou kunnen overkomen? Nee, dat weet ik eigenlijk wel zeker', aldus Kokmeijer.

gedrag

Verder vertelde Kokmeijer over het incident van ruim zes jaar geleden dat hij zich ook had gestoord aan het gedrag van Bouaouzan na zijn daad. 'Hij heeft een keer zijn excuses aangeboden, maar ik weet nog steeds niet of hij het wel helemaal meende. Ik heb nadien nooit meer iets van hem vernomen, terwijl ikzelf net zolang mijn excuses zou hebben aangeboden tot het vervelend zou worden. Misschien doet het me wel goed als hij nogmaals zijn excuses aanbied, maar die bal ligt bij hem.'

straf

Bouaouzan werd in 2005 door Sparta voor de rest van de competitie geschorst. De club verzwaarde daarmee de schorsing van tien wedstrijden die de KNVB de aanvaller oplegde. Daarnaast klaagde het OM Bouaouzan aan voor zware mishandeling. Kokmeijer werkt inmiddels voor de KNVB en is betrokken bij beachsoccer.

Deel dit artikel: