Vakbond kondigt 'meer en hardere acties' aan

Eind volgende maand volgen meer en hardere acties in het openbaar vervoer als het kabinet niet terugkomt op haar aanbestedingsplannen.

Dat heeft Abvakabo-bestuurder Eric Vermeulen dinsdag gezegd bij de werkonderbreking van de RET. "Na onze acties in februari hebben we niets gehoord van het kabinet. Blijkbaar willen ze ons niet horen. Dus gaan we eind mei, begin juni door met hardere acties".

'Actiebereidheid is 100 procent'
Alle RET'ers deden vandaag mee aan de acties in het openbaar vervoer. Volgens Vermeulen was de actiebereidheid onder het personeel 100 procent. Zo'n duizend actievoerende RET'ers verzamelden zich in de garages en remises verspreid over de stad.

Tussen tien en twee uur reden er geen trams, bussen en metro's in de regio Rotterdam. Pas om 15.00 uur kunnen passagiers weer volledig gebruik maken van het openbaar vervoer omdat de lijnen tijd nodig hebben om op te starten.

Vrees voor opheffen van lijnen
Aanleiding voor deze actie zijn de bezuinigingsplannen van het kabinet. De RET moet 40 miljoen gaan bezuinigen. De vakbonden en het RET-personeel vrezen dat hierdoor de kwaliteit van het openbaar vervoer afneemt en meerdere tram- en buslijnen zullen worden opgeheven.

Eerder werd er op 16 februari al gestaakt. Toen waren sommige lijnen gedurende de hele dag geschrapt en werd er op sommige lijnen minder frequent gereden.

foto: trams staan stil op de Laan van Zuid in Rotterdam tijdens de werkonderbreking

Acties in het Rotterdamse openbaar vervoer by rtvrijnmond

Deel dit artikel: