Gemeente wil duidelijkheid van eigenaar Tropicana

De gemeente Rotterdam en de deelgemeente Kralingen-Crooswijk willen zo snel mogelijk met de eigenaar van Tropicana om de tafel om te bespreken wat er met het gebouw gaat gebeuren. Nu de eigenaar het faillissement gaat aanvragen, dreigt het gebouw leeg komen te staan.

Eind februari maakte de exploitant van Tropicana bekend dat hij van het in september vorig jaar gesloten zwemparadijs een Live Event Center wil maken. Het gebouw zou dan gebruikt worden als congrescenter en concertzaal. De gesprekken met financiers liepen echter op niets uit en de kosten lopen nu hard op. Daarom wordt volgende week het faillissement aangevraagd.

Niets terug
Portefeuillehouder Lucas de Boer van de Deelgemeente Kralingen-Crooswijk zegt gemengde gevoelens te hebben over het aanstaande faillissement; "We waren kritisch over de plannen voor een Live Event Center, want we waren bang voor problemen met parkeren, verkeer en overlast van bezoekers. We willen daarom zo snel mogelijk met de eigenaar van Tropicana om de tafel om te horen wat er met het gebouw gaat gebeuren. We willen leegstand voorkomen. Als het gebouw aan het einde van zijn levensduur is, zouden we er ook voor kunnen kiezen dat er helemaal niets meer terugkomt, zodat we een mooi waterfront krijgen."

Eerst praten
De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus wil zover nog niet gaan: "We moeten zo snel mogelijk contact zoeken met de eigenaar van het pand om te voorkomen dat er leegstand ontstaat of dat het pand niet meer wordt onderhouden. Het is de entree van de stad en die moet er goed uitzien. We gaan het pand in ieder geval niet aankopen en verbouwen.

Bewoners
Bewoners van de tegenover gelegen Leeuwenflat zien het hele gebouw liever verdwijnen en zien er graag een cruiseterminal komen voor Rijncruises. Ook zij waren fel tegen de komst van het Live Event Center, vanwege de vele overlast die zij in de afgelopen jaren al hebben ervaren.

Deel dit artikel: