nieuws

Politie Zuid-Holland Zuid gaat meer boeven vangen

augustus2003 28-08-boeven.rm
ROTTERDAM - De politie Zuid-Holland Zuid gaat meer boeven vangen en de inwoners beter helpen.
In 2006 zullen er zevenduizend zaken aan Justitie worden aangeboden, duizend meer dan nu, zullen zo'n vijfduizend extra boetes worden uitgedeeld, zullen telefoontjes veel sneller worden beantwoord en zal het aantal mensen, dat tevreden is over de politie, met tien procent zijn toegenomen.
Dat staat in het prestatiecontract, dat het korps ondertekent met de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken. Van de 25 korpsen tekende voor de zomer alleen korpsbeheerder Opstelten namens Rotterdam Rijnmond, alle anderen wilden van het kabinet de garantie, dat extra opgepakte boeven dan niet meer worden losgelaten door bijvoorbeeld cellentekort.
Die harde garantie is er nog niet en dus heeft ook hoofdcommissaris Ruud Bik zo z'n bedenkingen. Volgens hoofdcommissaris Bik moeten die extra opgepakte boeven wel vervolgd en opgeborgen worden, wil het op straat echt veiliger worden.
Luister rechts naar een reportage van Radio Rijnmond. U hoort hoofdcommissaris Ruud Bik.
Hij wil dus dat zijn wijkagenten minder maatschappelijk werk doen en zo meer tijd krijgen voor misdaad en overlast. Kortom, meer hun eigenlijke werk doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl