nieuws

Feyenoord zoekt vergeefs naar versterkingen

ROTTERDAM - Het lukt Feyenoord maar niet om de selectie te versterken. De leiding van de Rotterdamse club informeerde deze week opnieuw naar Pascal Bosschaart (FC Utrecht) en Peter van den Berg (RKC). De werkgevers van beide verdedigers wuifden het aanbod van de bekerfinalist weg.
Technisch directeur Marcel Brands van RKC werd donderdagavond tijdens de nacompetitiewedstrijd tussen Excelsior en Emmen door technisch directeur Rob Baan van Feyenoord benaderd. ,,Of we Peter van den Berg wilden ruilen tegen Olfers of Sprockel'', aldus Brands. ,,Nou, dat vond ik niet zo interessant. Peter zou waarschijnlijk graag willen. Hij komt zelfs nog uit Rotterdam. We gunnen hem ook best een overgang. Maar natuurlijk niet tegen iedere prijs.''
Pascal Bosschaart, ook al een geboren Rotterdammer, staat eveneens in de belangstelling van Feyenoord. FC Utrecht vraagt naar verluidt ongeveer 4 miljoen euro voor de linksback en had geen interesse in een spelersruil.
Feyenoord is dringend op zoek naar verdedigers. De club beschikt echter nog niet over voldoende liquide middelen. Er bestaat belangstelling voor Pierre van Hooijdonk (Fenerbahce), Brett Emerton (Newcastle United) en Bonaventure Kalou (Auxerre). De drie clubs willen nog niet voldoen aan de vraagprijs.