nieuws

Van Hooijdonk eist fors bedrag van Nottingham

ROTTERDAM - Pierre van Hooijdonk daagt Nottingham Forest voor het gerecht. De topscorer van Feyenoord eist een bedrag van 650.000 Britse ponden, ruim 930.000 euro, van zijn voormalige werkgever.
Het gaat om achterstallige premies en om een deel van de transfersom die Vitesse vier jaar geleden aan Forest betaalde. Dat maakte de Engelse eerstedivisieclub woensdag op zijn eigen website bekend.
Van Hooijdonk beleefde eind jaren negentig roerige tijden bij Nottingham. In 1998, in zijn eerste seizoen, hielp hij de club met zijn doelpunten aan promotie naar de Premier League. Daarna ging het fout. Van Hooijdonk ging tot grote woede van de fans van Forest in staking wegens een financieel geschil met de clubleiding. Hij miste daardoor de eerste elf competitiewedstrijden.
De getergde Van Hooijdonk keerde nog wel terug bij Nottingham, maar de onderlinge verstandhouding bleef slecht. Forest degradeerde in 1999 en de Brabantse spits verhuisde naar Vitesse. Van die transfer eist Van Hooijdonk een deel van de afkoopsom op.
Het bestuur van Nottingham liet woensdag weten dat het de claim van Van Hooijdonk met alle kracht zal aanvechten. ,,Door zijn stakingsactie heeft hij zijn transferwaarde verminderd. Bovendien heeft hij onze overeenkomst over zijn overgang naar Vitesse nooit persoonlijk bekrachtigd. Zonder getekende verklaring heeft geen enkele speler recht op een deel van de transfersom.''
De Engelse club zei het belachelijk te vinden dat Van Hooijdonk het aandurft na een tumultueus verlopen seizoen nog om extra 'loyaliteitspremies' te vragen. ,,Hij heeft door zijn onwillige gedrag vele trainingen en wedstrijden gemist. Met de hoop van een bedelaar wil hij nu daarvoor alsnog worden beloond. Dat kan niet.''
Het management van Van Hooijdonk bevestigde dat Van Hooijdonk zijn vroegere club voor de rechter daagt. Zaakwaarnemer Rob Jansen ging niet in op de hoogte van de claim. ,,De zaak speelt al drie jaar. De zittingsdatum is ergens in juli'', meldde hij.