nieuws

FIFA legt Feyenoord nog niets in de weg

ROTTERDAM - Met Robin van Persie en Glenn Loovens in de gelederen heeft Feyenoord woensdag gelijkgespeeld tegen Japanse Urawa Reds: 2-2.
De Rotterdammers konden tijdens de oefenwedstrijd gewoon over de twee jeugdinternationals beschikken omdat de wereldvoetbalbond FIFA het verzoek van de KNVB om het tweetal een speelverbod op te leggen nog niet heeft ingewilligd.
Feyenoord wilde het tweetal niet vrijgeven voor het duel met Jong Oranje van vrijdag bij Wit-Rusland. De Rotterdammers zijn daartoe volgens de reglementen van de FIFA wel tot verplicht. Tot ergernis van de KNVB vond Feyenoord het belangrijker dat Van Persie en Loovens mee naar Azië reisden.
De nummer drie van de eredivisie speelde zonder de internationals Bosvelt, Van Hooijdonk, Emerton, Kalou, Buffel en Acuna. Voor het oog van 50.000 fanatieke toeschouwers liet trainer Bert van Marwijk de jeugdspelers Jeppe Curth, Dustley Mulder en Rory de Groot debuteren. Mariano Bombara scoorde tweemaal. Jammer voor de fans was dat publiekslieveling Ono al na een kwartier geblesseerd raakte.
Feyenoord sluit de minitrip naar Azië vrijdag af met een oefenwedstrijd bij Pusan I-cons in Zuid-Korea. Het is aan de FIFA of Loovens en Van Persie opnieuw mee mogen spelen.