nieuws

'Kogelbrief voor Balkenende'

ROTTERDAM - De onbekende man die vorig jaar kogelbrieven verstuurde, en die naar wordt aangenomen in de regio Rotterdam-Rijnmond woont, is waarschijnlijk weer actief.
Deze week kreeg premier Balkenende een kogelbrief, waarin hij en zijn gezin in Capelle aan den IJssel met de dood worden bedreigd.
Het bericht uit de zaterdageditie van De Volkskrant is bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). De afzender heeft de brief hebben verstuurd, omdat hij het niet eens is met de bezuinigingen op de WAO.
Vermoed wordt dat de afzender dezelfde man is als die vorig jaar kogelbrieven stuurde naar verscheidene politici, onder wie oud-PvdA-leider Ad Melkert, omdat zij zouden hebben aangezet tot haat jegens Pim Fortuyn. Vorig jaar kreeg ook een aantal voetbaltrainers een kogelbrief, onder wie Bert van Marwijk van Feyenoord en Frank Rijkaard van Sparta.
Persofficier Pollyan Spoon van Justitie in Rotterdam laat weten dat niet alleen De Volkskrant, maar ook twee andere kranten en een commerciële omroep afgelopen week kogelbrieven kregen toegestuurd. Zij benadrukt dat nog wordt onderzocht of de kogelbrieven voor Balkenende en de media zijn verstuurd door dezelfde persoon als de kogelbrieven van vorig jaar.