nieuws

Excelsior puntloos in slotfase

ROTTERDAM - Voor Excelsior is in de slotfase van de competitie elk puntje meegenomen.
De Rotterdammers waren zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Willem II dichtbij een gelijkspel, dichtbij het pas vijfde punt sinds de winterstop, maar verloren door een laat doelpunt van invaller Quinn met 2-1. ,,Heel sneu'', zei de verliezende trainer Adrie Koster.
Excelsior lijkt zich al te hebben verzoend met deelname aan de nacompetitie. Het gat met de vijftiende plaats is hooguit in theorie nog te overbruggen. In de strijd tegen directe degradatie was een punt in Tilburg uiterst welkom geweest, en was het verschil met De Graafschap opgelopen tot drie punten.
Maar de knulligheid waarmee de bezoekers het beslissende doelpunt incasseerden, bezorgde trainer Koster hoofdbrekens. ,,Het was niet de fout van één man, maar een kwestie van én, én.'' Aangever Ceesay mocht in de 89e minuut vrij naar de achterlijn doorlopen en voorzetten, de volley van afmaker Quinn was vernietigend.
De overwinning van Willem II was verdiend, de ploeg had zeker in de tweede helft een duidelijk veldoverwicht. Dat de Tilburgers dit seizoen als afgerond kunnen beschouwen, was aan het manco aan concentratie te merken. Alleen Sektioui leek nog van zins een stapje extra te doen. Hij kreeg na zijn gelijkmaker in de 62e minuut twee goede kansen. Bij de eerste was doelman Varkevisser sta-in-de-weg, bij de tweede de paal.
Excelsior leek lange tijd te kunnen profiteren van de talrijke slordigheden bij de thuisclub. De Rotterdammers leidden bij de rust met 1-0, Boutahar rondde een voorzet van Pinas goed af. De speler, die een maand geleden tegen Heerenveen voor de enige zege na de winterstop zorgde, is de enige met het juiste gevoel voor de kortste weg naar het doel.
,,Als we ooit ergens een puntje hadden kunnen halen, was dat vandaag wel'', zei de verliezende trainer Koster na afloop.
,,We zullen in de resterende twee wedstrijden nog punten moeten pakken.'' Excelsior speelt nog tegen Vitesse en AZ en zal de verrichtingen van De Graafschap met argusogen blijven volgen.