nieuws

Feyenoord laat Pardo niet gaan

ROTTERDAM - Feyenoord laat Sebastián Pardo niet naar Chili gaan voor een trainingsstage van het nationale elftal onder 23 jaar.
De Zuid-Amerikaan wordt maandag in zijn vaderland verwacht, maar is nog maar nauwelijks hersteld van een enkelblessure. De Rotterdamse club kan Pardo bovendien niet missen nu de ontknoping van de competitie nadert. Temeer daar rekening moet worden gehouden met de schorsing van Van Persie wegens zijn rode kaart voor een overtreding tegen Utrecht-verdediger Stijn Vreven.
Feyenoord had al wel zekerheid over de beschikbaarheid van de Japanner Shinji Ono, die de training donderdag uit voorzorg verliet omdat hij een griepaanvalletje voelde opkomen, en de Zuid-Koreaan Song Chong-Gug. Beiden hoefden van hun bondscoach eind mei niet te komen opdraven voor het toernooi om het Oost-Aziatisch kampioenschap.
Donderdag werd dat toernooi overigens helemaal afgelast wegens de SARS-epidemie. Dat biedt ook perspectief voor Excelsior. De Kralingse ploeg hoeft in de eventuele nacompetitie Kim Nam-Il niet te missen.