nieuws

Feyenoord lonkt naar Babos

ROTTERDAM - Feyenoord heeft opnieuw interesse in doelman Gabor Babos van NAC. De Rotterdammers hebben al contact met de Bredase club opgenomen. Ook Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van de 28-jarige Hongaar, is van de belangstelling op de hoogte.
Het is niet voor de eerste keer dat Feyenoord zich voor Babos meldt. De Rotterdammers konden in het verleden met NAC geen overeenstemming bereiken over de transfersom. De Bredase club vroeg zo'n 5 miljoen euro voor de doelman, wiens contract aan het einde van volgend seizoen afloopt. NAC is echter inmiddels in grote financiële problemen geraakt. De clubleiding wil daarom best meewerken aan een overgang van Babos. Feyenoord is echter niet de enige gegadigde. Ook enkele buitenlandse clubs hebben naar de Hongaar geïnformeerd.
Bij Feyenoord staat momenteel de 36-jarige Patrick Lodewijks in het doel. Edwin Zoetebier is de tweede keus van trainer Bert van Marwijk. De oud-doelman van onder meer Volendam, Sunderland en Vitesse viert volgende week zijn 33e verjaardag. Feyenoord haalde Zoetebier twee jaar geleden als opvolger van Jerzy Dudek naar De Kuip. Dat gebeurde nadat de Rotterdammers hadden geprobeerd om Babos in te lijven.