nieuws

Hoger beroep proces Van der G. al begin juli

ROTTERDAM - Het hoger beroep van het proces tegen Volkert van der G. start al begin juli voor het gerechtshof in Amsterdam. Het hof heeft hiervoor 1, 3 en 4 juli uitgetrokken.
Dat heeft dit rechtscollege donderdag laten weten. Als alles volgens schema gaat, zal het gerechtshof op 18 juli uitspraak doen.
Voorzitter van de kamer van het hof dat Van der G. zal berechten is J. Chorus. Hij zal worden bijgestaan door de raadsheren A. Scholten en J. Nuis. Eerder werd al bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) zal worden vertegenwoordigd door advocaat-generaal I. van Asperen de Boer. De zittingen vinden, evenals het proces voor de rechtbank, plaats in het extra beveiligde gerechtsgebouw in Amsterdam-Osdorp.
De rechtbank in Amsterdam veroordeelde Van der G. op 15 april tot achttien jaar cel voor het doodschieten van Pim Fortuyn. Zowel het OM als de advocaten van de 33-jarige veroordeelde man uit Harderwijk gingen tegen dit vonnis in beroep. De sanctie van de rechtbank was flink korter dan de levenslange gevangenisstraf die aanklager J. Plooy voor dit gerecht had geëist.