nieuws

Verdachten dubbele moord gearresteerd

ROTTERDAM - Een arrestatieteam heeft dinsdag twee mannen uit Rotterdam gearresteerd in verband met de moord op twee Kameroeners in juli in De Lier.
De twee verdachten (42 en 36 jaar oud) zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten.
De politie trof de slachtoffers, twee mannen van 32 en 34 jaar oud uit Kameroen, op 5 juli aan tussen de kassen aan de Nieuwe Tuinen in het De Lier. Zij waren doodgeschoten. Het OM meldde vorig jaar al dat de dubbele moord vermoedelijk een liquidatie betrof. Eind juli en eind maart vorig jaar besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de moordzaak. In de laatste uitzending maakte de politie bekend dat de aanleiding waarschijnlijk oplichting was. Dat zou gebeurd zijn door middel van de zogenoemde 'wash wash truc'. Dat is het zogenaamd 'verdubbelen' van bankbiljetten met behulp van chemicaliën in een koffertje.
In het kader van het onderzoek zijn afgelopen week ook huiszoekingen in onder meer Rotterdam gedaan. Het OM wil in het belang van het onderzoek naar de moord op de twee illegalen geen verdere mededelingen doen.