nieuws

Treinverkeer stilgelegen door rook in tunnel

ROTTERDAM - Het treinverkeer door de Willemsspoortunnel in Rotterdam heeft dinsdagavond enige tijd stilgelegen, omdat er rook in de tunnel hing.
Waarschijnlijk had iemand vanuit een supporterstrein een brandend voorwerp naar buiten gegooid. Rond half tien werd het treinverkeer stilgelegd; afgelopen uur kwam het weer op gang.
De supporterstrein was afkomstig van station Stadion bij De Kuip. Daar won Feyenoord afgelopen avond met 1-0 van Ajax. Paul Bosvelt maakte aan het begin van de tweede helft, in de 51ste minuut, het winnende doelpunt. De laatste tien minuten van de wedstrijd speelde Feyenoord met tien man, omdat Pierre van Hooijdonk een rode kaart kreeg.
De overwinning betekent dat Feyenoord door is naar de finale van de Amstel Cup. De Rotterdammers spelen op zondag 1 juni in de Kuip tegen FC Utrecht.
De politie verichtte voor en na de wedstrijd in totaal 40 arrestaties. Het ging volgens de politie om de overtredingen die je altijd ziet rond een voetbalwedstrijd. Eén fan werd opgepakt omdat hij een Palestijnse vlag bij zich had. Van tevoren was gezegd dat Palestijnse vlaggen verboden waren om de Ajax-aanhang -die zich bedient van de geuzennaam 'joden'- niet te provoceren.