nieuws

Nesselande wil van Boogers af

ROTTERDAM - Volleybalclub Ortec.Nesselande heeft mannencoach Guillermo Boogers onverwachts ontslag aangezegd wegens een mislukt seizoen en het in diskrediet brengen van een deel van de selectie. Het bestuur van de Stichting Topvolleybal Rotterdam zal de procedure op korte termijn in gang zetten.
Nesselande, in het verleden spelend in Zevenhuizen, haalde onder leiding van Boogers wel de playoffs, maar was in de halve finale betrekkelijk kansloos tegen titelverdediger Omniworld. De ploeg uit Almere schakelde Nesselande ook al in de halve eindstrijd van het bekertoernooi uit.
Boogers kreeg van de club te horen dat hij, als verantwoordelijke man voor de tegenvallende resultaten, de hand onvoldoende in eigen boezem heeft gestoken. Nesselande versterkte zich voor aanvang van het seizoen met onder anderen de oud-internationals Marko Klok, Martijn Dieleman en Sander Mulder en rekende vast op Europees volleybal. Het werd de coach bovendien aangewreven dat hij zich onlangs in de pers laatdunkend heeft uitgelaten over een aantal jonge spelers.
Boogers is zeven jaar actief geweest bij Nesselande. Hij had een vast dienstverband getekend en dacht nog zeker twee seizoenen door te kunnen gaan als trainer van de Rotterdamse eredivisionist.