nieuws

Sibon nog drie wedstrijden geschorst

ROTTERDAM - Gerald Sibon mist de komende drie competitiewedstrijden van zijn club SC Heerenveen. De commissie van beroep betaald voetbal van de KNVB heeft de aanvaller voor vier duels onvoorwaardelijk uitgesloten. Omdat Sibon de laatste wedstrijd, zaterdag tegen NEC, al voorlopig geschorst was, mist hij nu nog maar drie wedstrijden.
De beroepscommissie bevestigde het eerdere oordeel van de tuchtcommissie, waartegen Sibon en Heerenveen in beroep waren gegaan. De spits deelde 22 maart tijdens Feyenoord - Heerenveen een elleboogstoot uit aan Feyenoorder Gérard de Nooijer. Scheidsrechter Jol zag de overtreding niet, maar op grond van televisiebeelden stelde de aanklager toch een vooronderzoek in.
De tuchtcommissie bepaalde de strafmaat vorige week op vier duels onvoorwaardelijk, nadat Sibon niet akkoord was gegaan met een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Achteraf bezien had hij dat beter wel kunnen doen, aangezien de aanklager een schorsingsvoorstel had gedaan van vier duels, waarvan één voorwaardelijk. Beroep is na deze laatste uitspraak bovendien niet meer mogelijk.