nieuws

Plannen voor sportkanaal achter decoder

ROTTERDAM - Een grote groep partijen werkt onder de naam Platform Sport en Media aan plannen voor een of meerdere sportkanalen. Sport op televisie moet hierbij gedeeltelijk achter de decoder verdwijnen.
Op initiatief van producent John de Mol en het marketingbureau Pro Sport zijn sinds eind oktober vijftien partijen met de plannen bezig. De televisieconcerns NOS, HMG en SBS, de betaalzender Canal+ en de voetbalclubs Ajax, PSV en Feyenoord en de KNVB zijn hierbij onder meer betrokken. Hans Blankert, voorzitter van de sportkoepel NOCNSF, is preses van het platform.
,,Als we niks doen, gaan we er financieel in ieder geval op achteruit'', lichtte Blankert donderdag de plannen toe. Woensdag zei NOCNSF nog dat de plannen niet opportuun waren. Eigenlijk wilde de sportkoepel pas half mei met de plannen naar buiten komen. ,,We denken aan een of meerdere kanalen om de inkomsten voor de sport te verhogen. Het moet een mix worden van sport achter de decoder en een publieknet. Ik kan me voorstellen dat er voor voetbal gedeeltelijk betaald moet worden. We zullen in mei moeten beginnen met een onderzoek bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit, een businessplan maken en een consumentenonderzoek doen.''
In 1996 werd al geprobeerd in Nederland een sportkanaal op te zetten. Maar Sport 7 eindigde in een deceptie.