nieuws

RTV West zaait verwarring over rampenfunctie omroepen

ROTTERDAM - Tot grote verbazing van RTV Rijnmond en veel kijkers en luisteraars in het Rijnmondgebied staan er driehoeksborden van Radio West in de Rijnmond-regio. Radio West laat via die borden weten dat je bij rampen op Radio West moet afstemmen.
RTV Rijnmond en RTV West bedienen gezamenlijk de provincie Zuid-Holland. RTV West bedient het noordelijk deel, met Den Haag als centrum en RTV Rijnmond het zuidelijk deel, met als centrum Rotterdam. Als het om berichtgeving bij calamiteiten gaat, heeft Radio Rijnmond een enorme reputatie. Deze functie van Radio Rijnmond is bij een groot publiek bekend.
RTV West adverteert deze week langs de weg in plaatsen als Rhoon, Hellevoetsluis, Berkel en Rodenrijs en Oud- Beijerland, stuk voor stuk plaatsen die in de regio van RTV Rijnmond liggen.
De regionale radiostations zijn door de diverse overheden officieel bestemd als rampenzender voor hun gebied. Dit betekent dat bijvoorbeeld de burgemeester zendtijd kan vorderen om overheidsmededelingen te doen in het geval van calamiteiten. De overheid heeft veel geïnvesteerd in voorlichting aan het publiek over wat burgers te doen staat bij calamiteiten (Als de sirene gaat…..).
Ben Groenendijk, algemeen directeur van RTV Rijnmond: ‘RTV West heeft sowieso al niks te zoeken in de Rijnmond- regio, maar het adverteren in onze regio met de rampenfunctie van Radio West wekt grote verwarring bij het publiek. Dat blijkt ook uit de vele telefoontjes die we krijgen. We zullen in overleg treden met RTV West over de wijze waarop deze omroep deze miscommunicatie gaat herstellen’.